Wij steken de nodige energie in het bereiken van zoveel mogelijk mensen. Wij contacteren deelnemers van eerdere activiteiten voor dezelfde doelgroep. Bij activiteiten voor gezinnen met peuters/kleuters filterden we alle geboortes uit de ledendatabase en schreven hen zeer persoonlijk aan. (afdeling Zwijndrecht-Burcht)

“We willen dat onze tweedehandsbeurs echt betaalbaar is en doen dat op verschillende manieren: gratis inkom, voordelige aankoopprijzen, goedkope standplaatsen, een bar met €1-drankjes, een gratis vertelmoment voor de kinderen…” (Landegem)

“We maakten van onze tweedehandsbeurs een echte familie-uitstap. In de straat van het Huis van het Kind bouwden we een heus tentendorp met verkooptentjes en heel wat gratis toegankelijke kinder- en randanimatie. Sociaal restaurant ‘de Kom-Eet’ zette tafeltjes neer en voorzag soep en koffie of thee. Het mooie herfstweer en de bonte mix van bezoekers uit de buurt maakten van onze beurs een echt (gratis) buurtevent met een bruisend Zuiders aanzien.”  (Deurne-Noord)

“We hadden een weggeefkast voorzien voor het goede doel, gezinnen konden hun onverkocht materiaal er achterlaten. Deze kast bleek achteraf veel te klein. Solidariteit staat bij onze verkopers hoog in het vaandel. Het materiaal werd geschonken aan Crisisopvang te Asse.” (Brussegem)

Op onze kriebeldag voor grootouders en kleinkinderen vertoefden we in de ruimte. De kleinsten hielpen Spatje en Grote Beer op hun zoektocht. De jongeren reisden onder deskundige begeleiding van ECNS door het zonnestelsel en knutselden hun eigen waterraket. Waarbij de lancering ervan de apotheose vormde.  (regio Maaseik)

Na de frietjes en snacks à volonté opende de sterrenkermis: ruimtegrime, space-springkasteel, peuter- en kleuteromloop, glitter-tattoo’s, ruimtebadges maken, raketglasraam knutselen, eetbare raket maken. De planeten-huifkartocht kende ook veel succes op deze speelse dag voor jong en oud.  (regio Maaseik)

Dorpsgenoten toonden hun creatieve talenten in een Talententour. Op 25 locaties was er iets te beleven. Van schilderen, keramiek, papierwerk, goochelen, leder recycleren, een zelfoogsttuin, een buurtoven, breien, verzamelen, bier brouwen tot oldtimers opmaken. (afdeling Pellenberg)

Op een aantal plaatsen zagen de bezoekers de amateurkunstenaars (jong en oud) aan het werk (o.a. airbrush, quilten, musiceren, voorlezen uit eigen literair werk,) of konden ze zelfs meedoen (o.a. een klankschaal maken, een portret tekenen, een yogasessie volgen). Een verbindende activiteit die de Gezinsbond in Pellenberg op de kaart zette. (afdeling Pellenberg)