Onze alternatieve gezinswandeling ‘Glow in the dark’ was een soort zoektocht over een traject van 3 km door het bos. Er hingen opdrachten op verschillende plaatsen, de kinderen kregen een UV-lampje mee om de weg te zoeken. (afdeling Gruitrode)

Tijdens de wandeling waren er een vijftal opdrachten (o.a. ringwerpen, raadsels oplossen).  Bij drie ervan moesten de wandelaars een cijfer zoeken en onthouden zodat ze cijferslot van de schatkist konden openen. (afdeling Gruitrode)

Bij de wandeling in het donker tekenden we met een UV-pen de bewegwijzering. Onderweg zorgden we voor voldoende lichtgevende attributen zoals glowsticks, campinglampjes, lichtslingers. Zo geraakte niemand de weg kwijt. (afdeling Gruitrode)

Bij het begin van de tocht werd het spannende verhaal van een draak verteld. In de schatkist zaten drakeneitjes (chocolade eitjes) als beloning.  Kwestie van in het thema te blijven. (afdeling Gruitrode)

Tijdens onze WinterWafelWandeling wandelen we een 6-tal kilometer aan een rustig tempo. De groep wordt samen gehouden door vrijwilligers gehuld in fluo-hesjes. We maken een parcours geschikt is voor iedereen: rolstoelgebruikers, ouders met kinderwagens, kinderen met fiets of step. Achteraf trakteren we met een warme Luikse wafel. (afdeling Groot-Galmaarden)

Tijdens een Muzikale wandeling maakten we een reis rond de wereld. Met liedjes over slapen tussen gorilla’s in de bomen van Afrika, aan lianen slingeren in Brazilië en zwemmen met dolfijnen in de Indische Oceaan kregen we gezinnen enthousiast. ReisRus Andrei voor afdelingen in regio Leuven. 

We organiseerden een fietssneukeltocht langs landelijke wegen waarbij de deelnemers konden kiezen tussen een tocht van 25 km of 35 km. Aan het einde zorgden we voor een lekker broodje, kaartten de volwassenen nog wat na en konden de kinderen zich uitleven op het springkasteel. (afdeling Wontergem)

Onder begeleiding van vier wegkapiteins en een volgwagen trok de stoet fietsers door het heuvelige land van Asse. Over grotendeels verkeersluwe wegen, langs de obligate paarden en pony’s (wat animo voor de kinderen), fruitboomgaarden, hoeves en windturbines maakten we de lus rond. Bij Stinne, beter bekend als het café uit de Kampioenen-films, maakten we een korte stop. (afdeling Brussegem)

We eindigden onze fietstocht in de feestzaal waar de barbecue tijdig op temperatuur was. We organiseerden daarbij nog een tombola, waarbij we vijf gezinnen gelukkig maakten met een waardebon van een spaarhandelaar. (afdeling Brussegem)

Met de Vlierzeelse Beer als thema verwezen we naar de geschiedenis en karakter van Vlierzele.  Het concept van de Berenfeesten bestaat erin om de historiek van de Beer (o.a. optreden van de Beer – een reus-, de mannen van de Sociëteit, de Berenworp) te combineren met hedendaagse activiteiten zoals een fietstocht en diverse muzikale optredens. (afdeling Vlierzele)

We organiseerden een peuter- en kleuterzoektocht rond ‘Elmer, de kleurtjesolifant’. Elmer is zijn vriendjes kwijt en de kinderen moeten hem helpen hen terug te vinden. De vriendjes van Elmer zijn knuffels waardoor het voor de kinderen allemaal een beetje echt lijkt. We sloten af met een hotdog en een drankje voor iedereen.  (afdeling Zwijndrecht-Burcht)

Tijdens de zoektocht krijgen kinderen allerlei leuke taken en opdrachtjes: een verrekijker maken (met rolletjes van WC-papier), de ‘kaka van Elmer’ opruimen (een papieren kakje door een gat in een oud laken in de emmer mikken), een spelletje petanquespel, zoeken naar de ‘kleurloze’ olifant tussen de andere in een kring. (afdeling Zwijndrecht-Burcht)