IEDEREEN WELKOM

Zeker gezinnen die voor het eerst aanwezig zijn op een activiteit van de Gezinsbond zullen zich misschien wat onwennig voelen en dan zijn vrijwilligers de levende wegwijzers!

Warm onthaal

De vrijwilliger die de honneurs waarneemt aan de ingang van jouw activiteit, is meteen ook het uithangbord van je afdeling. De persoon die je hiervoor aanduidt, is de hartelijkheid zelve en is van alles op de hoogte. Hij/zij ontvangt de gezinnen met open armen en verwijst hen door naar al het leuks.

Je kan het ook ludiek aanpakken en aan de toegangspoort met animatie werken.
Zo voorziet men in acht afdelingen in de regio Hasselt een acteur, verkleed als Patje Post. ‘ Hij levert een pakketje (concreet: een doos vol stickers waaruit een pop tevoorschijn springt), de pop spreekt de kinderen aan en gaat in interactie met de gezinnen die aankomen.

TIP: Gebruik jouw thema (een lieve heks met Halloween), de periode van het jaar (wandelende boom), een iets traditioneler figuur (dresscode butler) of…  om de gezinnen te verwelkomen.

Patje Post
Halloween – afdeling denderwindeke
Spreek je publiek aan

Afdelingen die een activiteit hebben met een echt begin, kunnen er ook voor kiezen om het publiek toe te spreken, hier vind je een standaardtekst. 

Wie over een projectiescherm met geluid beschikt, kan ook gebruik maken van het speciaal aangemaakte filmpje Al 100 jaar zijn we er voor gezinnen, je vindt dit hier.  

Je feestactiviteit in de (regionale) pers

Het loont de moeite om je feestactiviteit bekend te maken via (regionale) media.  Zij kunnen op voorhand een artikel(tje) schrijven, dat is sowieso mooie promotie voor je activiteit. En misschien komen ze tijdens de activiteit zelf nog een kijkje nemen: altijd meegenomen!

Wacht dus niet tot een journalist naar je afdeling toekomt, maar onderneem zelf actie. Hoe je een persbericht opmaakt en waar je best rekening mee houdt in je communicatie naar de pers, vooraf en de dag zelf, dat lees je hier.