Mascottes in het straatbeeld

Met de feestmaand willen we dat gezinnen gehoord en gezien hebben dat de Gezinsbond leeft in hun buurt. Naast de organisatie van een activiteit met open deuren voor iedereen kan je ook iets doen bewegen in een wijk, het dorp of de stad waar je woont. Dit kan jouw activiteiten in de feestmaand versterken, maar kan ook een actie op zich zijn.  Bovendien zitten we knal in de periode van lidmaatschapsvernieuwing en is elk initiatief dat dit versterkt mooi meegenomen.

Aanwezig in het straatbeeld

Dit is een gefotoshopt beeld, maar zo zou het er dus kunnen uitzien en dat op een locatie met veel passage in jouw gemeente.

Meer nog, bekijk het filmpje en ontdek nog meer mogelijkheden. Met minstens 100 ‘mascottes’ in gans Vlaanderen staat jouw afdeling er niet alleen voor. We zullen hier via sociale media over communiceren en bereiken zo samen met jou ook heel wat niet-leden.

Praktisch: het zijn weerbestendige borden, die een langere levensduur hebben en die 40 à 50 euro per stuk kosten. De actie gaat enkel door bij voldoende bestellingen. Waar wacht je nog op?

TIP: Mascotte doet dienst als ‘stoel’

Ondertussen is het fenomeen ‘de stoel’ heel bekend in Vlaanderen en bij afdelingen. Zo zette afdeling Kanegem in de zomer van 2020 zo’n actie op. Gezinnen gingen op zoek naar de stoel en kregen telkens een andere opdracht. Het mee te brengen voorwerp was telkens een beetje groen en Bonds ingekleurd: een lidkaart, flyer van activiteit, een groene appel, het bonnenboekje, enz. Gezinnen maakten een foto ter plekke en posten die op de Facebookpagina van de afdeling. Hoe origineler men uit de hoek kwam, hoe meer kans op een leuke prijs. De gezinskiekjes bij de stoel verschenen ook op de website van de afdeling.

Voor wie foto’s deelt op Instagram is #100jaargezinsbond een must dit jaar!