In het oog springen met je promostand

Niet iedereen weet wat de Gezinsbond allemaal doet!

Laat op je activiteit tijdens de feestmaand horen waar Gezinsbond goed in is.  Zeker voor gezinnen die geen lid (meer) zijn.

Elke activiteit leent er zich toe om een promostand in te richten: op het eindpunt van een gezinswandeling, de tweedehandsbeurs, het gezinsontbijt…

Een goede stand is aanlokkelijk en nodigt uit om ‘binnen te stappen’. Het is dus veel meer dan achter een tafel met foldertjes staan. De bedoeling is dat je de aandacht van je voorbijgangers trekt en hen overtuigt om even stil te staan.

Mensen lokken is een kunst!

Dit kan je doen door je stand mooi aan te kleden, dat nodigt altijd uit om even te komen kijken.

Je afdeling is ongetwijfeld in het bezit van enkele promomaterialen om in ware Gezinsbondstijl de stand aan te kleden. Denk aan in eerste instantie aan een vlaggetjeslijn, parasol, tafelkleed, windbanner… Maar, een zotte aankleding in het thema van je activiteit werkt ongetwijfeld ook.

Alleen om een foldertje en wat info te krijgen, zal niemand je stand bezoeken. Zorg voor een invulling die leuk en interessant genoeg is. Als het bezoek aan de stand ‘blijft hangen’ zullen gezinnen wellicht anderen ook motiveren om eens langs te komen.

TIP: Zorg voor een open stand, daar hebben jij en de bezoekers meer bewegingsruimte. Het plaatsen van een tafel creëert afstand: bezoekers blijven er voorstaan (of durven zelfs niet dichterbij komen) en de vrijwilliger lijkt een beetje verstopt.

Voeg een belevingselement toe aan je promotiestand

Een bewegingselement lokt mensen naar je stand en houdt ze daar voor een langere tijd. Zo zorg je voor meer kansen om mensen te bereiken. Neem snel een kijkje op deze pagina voor meer info en inspiratie rond beleving aan je promostand.